#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Medzinárodný maratón mieru – vyskúšaj raz, zamiluj si navždy!


Autoři: Olga Bobelová
Působiště autorů: DIOLI, s. r. o., Košice
Vyšlo v časopise: Diab Obez 2023; 23(46): 127
Kategorie: Aktuality

Prvá októbrová nedeľa je v Košiciach vždy výnimočným dňom. Ulice sa zaplavia množstvom ľudí zo Slovenska a iných kútov Európy. Sú medzi nimi starí, mladí, deti, rodičia s kočíkmi, nadšení športoví fanúšikovia, amatérski bežci ale aj profesionálni pretekári.

Áno, je tu znova Medzinárodný maratón mieru (MMM)!

Pred 100 rokmi sa začala vytvárať história tohto najstaršieho maratónu v Európe a tretieho najstaršieho maratónu na svete.

Tento jubilejný 100. ročník MMM vychádzal presne na 1. októbra a priniesol historicky rekordnú účasť bežcov a pretekárov z celého sveta. Výnimočne ideálne počasie doprialo všetkým fanúšikom športu, či už aktívnym pretekárom ale aj pasívnym pozorovateľom, aby vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru. Očakávali sa skvelé výkony a podarilo sa. Keňan Philemon Rono dosiahol traťový rekord v čase 2:06:55 hod.

A keďže vieme, že byť príkladom je často to najlepšou a najúčinnejšou motiváciou k pohybu, sme nesmierne radi, že naša odborná spoločnosť – Slovenská diabetologická spoločnosť mala v tomto jubilejnom ročníku zastúpenie.

Slovenskú diabetologickú spoločnosť reprezentovali v štafete Magna maratónu 4 x ¼ (42,195 km) naši členovia v zložení MUDr. Peter Novodvorský, MUDr. Zby­nek Schroner, MUDr. Oľga Bobelová a MUDr. Dáša Skripová. Celkovo v rámci 583 štafiet, ktoré dobehli, sme skončili na úžasnom 57. mieste.

Okrem nezabudnuteľného zážitku, pocitu spolupatričnosti a podpory zo strany fanúšikov , ktorí nás celú dobu na trati povzbudzovali a hecovali k výkonom, si so sebou nesieme aj motiváciu zúčastniť sa ďalších podobných podujatí.

Pohyb, zdravý životný štýl a pozitívne myslenie je dôležitý nielen pre našich pacientov, ale aj pre každého z nás. Veríme, že o rok sa na trati vidíme znova!

 

MUDr. Olga Bobelová | dr.bobelova.dia@gmail.com

Doručené do redakcie | Received 8. 10. 2023


Štítky
Diabetologie Obezitologie

Článek vyšel v časopise

Diabetes a obezita

Číslo 46

2023 Číslo 46

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#